Мъничко,червеничко,
царя от пътя отбива.Що е то?
Съвременната история на ягодите започва в Европа през 18 век, когато френският ботаник Франсоа Фрезиер успява да кръстоса два диви сорта ягода, за да получи познатият ни едър, месест и сърцевиден плод.Още същия век култивираните градински ягоди стават изключително популярни в Европа и биват пренесени в Северна Америка.
Ягодите са едни от първите пресни плодове през пролетта, които с привлекателния си външен вид, приятен вкус и аромат се търсят за консумация в прясно състояние.Поради високото съдържание на въглехидрати и витамин С, те са особено ценни за малките деца, боледували от хепатит, анемия и белодробни заболявания, а също и за здравите хора от всички възрасти.
Рецепта за ягодов десерт
Към 5-6 измити и нарязани ягоди се прибавят 150 г кисело мляко и 150 г сметана, подслажда се на вкус.Приятен апетит!
Ммм...вкусно, нали?
Няма коментари:
Публикуване на коментар